1 Temmuz 2013 Pazartesi

Siz de Bir Blog Açabilirsiniz

        Blog sitesi oluşturmak için birçok yabancı ve yerel blog oluşturma  sitesi mevcut ancak bunlardan en önemlisi Blogger, Wordpress, Tumblr, Blogcu olarak sıralayabiliriz. Yazıda bloggerda blog nasıl yapılır biraz bahsedelim. Görüntülü izlemek için tıklayabilirsiniz...

      Öncelikle blog oluşturmak için hesap açmanız gerekir. Yani gmail hesabınızın olması gerekir.  Hesap açtıktan sonra blogger sitesine girip yeni  blog oluştur kısmını tıklıyoruz. Daha sonra bloğumuza isim veriyoruz. Ancak bir çok blog olduğu için hiç kullanılmamış isim belirlememiz gerekiyor. Ayrıca isim belirlerken içeriğe uygun isim belirlemek bloğunuzun farkındalığı için çok önemlidir.

       Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere bloğumuzda yayın oluşturmak içik için yeni yayın kısmına tıklıyoruz ve açılan sayfaya yayın başlığı ve içeriğini yazıyoruz. Yayın içeriği yazı resim video olabilir. İçeriği ayrıca düzenleyebilirsiniz de. Yayın oluştururken dikkat etmemiz konulardan birisi de etiket oluşturmak.Yayını etiketlediğimizde bloğumuzda yayınlanan yayınların başkaları tarafından farkedilip bulunması kolay olacaktır.

         Yayınımızı tamamladıktan sonra yayınla kısmına basıyoruz. Ayrıca blog ayarlarından sayfalar bölümüne girerek sayfa da oluşturabiliriz. Şablon oluşturmaya gelince şablonlar kısmına tıklıyoruz istediğimiz hazır şablonu seçerek ayarlayabiliriz yada html ayarlarından template yükleyebilir yada özgün şablon oluşturabilirsiniz. 

         Hemen hemen bloğumuzu oluşturduk ve bloğumuzun önizlemesini blog görüntüle kısmına tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Bundan sonra bloğumuzun ayarlar kısmına girerek bloğunuzun açıklama kısmına blogla ilgili tanıtım yazısı yazabilirsiniz. Para kazanmak için yine blog ayarlarında kazançlar kısmına girerek google adsense ile ilişkilendirebilirsiniz. Yada başka firma veya sitelerin reklam banner ını koyarak para kazanabilirsiniz. Artık bloğunuzu geliştirmek size bağlı. Ama unutulmamalıdır ki bloğu bilinir hale getirmek için  vakit ayırmak ve emek harcamanız gerekir. Kolay gelsin



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

Copyright © Blog Sitesi Nasıl Kurulur Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger