8 Haziran 2014 Pazar

Site Feed Ayarları Nasıl Yapılır?

Sitenizin özet akışı ayarlarını değiştirme

Blog'unuz için site özet akışlarını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak üzere öncelikle Ayarlar | Diğer sekmesine gidin.
Burada içeriğinizin ne kadarını ortak kullanıma sunmak istediğinizi seçebilirsiniz. "Tam" seçeneği ile her yayına ait içeriğin tamamı site özet akışınıza yerleştirilir. "Kısa" seçeneği ile sadece her yayının başından alıntı yapılır. Atlama aralığınızdan önceki tüm yayın içeriğini göstermek içinse "Atlama Aralığına Kadar" seçeneğini belirleyin. "Yok" seçeneği site özet akışını tamamen kapatır. Diğer gelişmiş seçenekler için "Özel"i seçebilirsiniz.

"Özel"i seçtiğinizde üç farklı özet akışına ilişkin seçenekler görürsünüz. Her seçenekte aynı "Tam", "Kısa" ve "Yok" ayar tercihleri vardır.
  • Blog yayınları: Bu, orijinal "Blog Özet Akışına İzin Ver" seçeneği ile aynı ayardır.
  • Yorum özet akışı: Bu seçenek, özet akışında blog'unuzdaki tüm yayınlara ilişkin yorumların tamamının yer almasını sağlar.
  • Yayın öncesi yorum özet akışı: Bu seçenekle, her bir yayının sadece kendine ilişkin yorumların yer aldığı kendi site özet akışı olur.
Yayın özet akışınızı FeedBurner ile kaydettiyseniz veya özet akışınızı işlemek için başka bir hizmet kullandıysanız, blog'unuzun ayarlarına gidip özet akışınızı yönlendirerek kurulumu tamamlamanız gerekir. Özet akışınızı yönlendirmek için, hizmetten aldığınız özet akışı URL'sini "Yayın Özet Akışı Yönlendirme URL'si" bölümüne kopyalamanız yeterlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

Copyright © Blog Sitesi Nasıl Kurulur Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger